ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ ΑΕΝ NAVAL ACADEMY NIKOLA VAPTSAROV ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

Slide title

Η  Ναυτική Ακαδημiα Βαρνας  (Σπουδες στή Βουλγαρια)σχολή εμποροπλοιάρχων/μηχανικών ΑΕΝ ακαδημία εμπορικού ναυτικού στη Βουλγαρία ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου του 1881, όταν η Σχολή Ναυτικών για το Πολεμικό Ναυτικό, η πρώτη Τεχνική σχολή για σπουδές στη Βουλγαρία, ιδρύθηκε στην Βάρνα για να εκπαιδεύσει αρχικά μόνο Αξιωματικούς Μηχανικούς για το Πολεμικό Ναυτικό και για εμπορικά πλοία.

Στις 03/12/1904 πήρε διαπίστευση ως Ανωτάτη Τεχνική Σχολή και ανέλαβε την εξειδίκευση τεχνικού προσωπικού εκπαιδευμένο για το Πολεμικό Ναυτικό, την Εμπορική Ναυτιλία, τους κρατικούς σιδηρόδρομους, τις κρατικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, την αεροπορία, κ.λ.π.

Η πρώτη προσπάθεια για την εκπαίδευση στελεχών πλοήγησης εισήχθη το 1913, αλλά το πρώτο πρόγραμμα σπουδών για την εκπαίδευση στελεχών πλοήγησης για το Πολεμικό Ναυτικό και την Εμπορική Ναυτιλία άρχισε το 1919. Κατά το πέρας των ετών οι συνθήκες εκπαίδευσης είχαν βελτιωθεί.

Η  Σχολή Πλοήγησης και η Τεχνική Σχολή δημιουργήθηκαν το 1929.

Το 1942 η Ακαδημία μετονομάστηκε ως «Αυτού Μεγαλειότητας Ναυτική Ακαδημία» και άρχισε να εκπαιδεύει αξιωματικούς καταστρώματος με ανώτατο πτυχίο Ναυτικής εκπαίδευσης και ένα χρόνο αργότερα μηχανικών πλοίων και εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ανώτατο πτυχίο Ναυτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Το 1949 Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα μετονομάστηκε για δεύτερη φορά σε «Nikola Vaptsarov Naval Academy» (NVNA). Δόθηκε το όνομα ενός από τους απόφοιτους της Σχολής, έναν παγκοσμίου φήμης ποιητή, ο οποίος καταρρίφθηκε από τους ναζιστές ως επικεφαλής της αντιναζιστικής στρατιωτικής οργάνωσης της Βουλγαρίας.

Από το 1956 χορηγήθηκε στους απόφοιτους της NVNA  ο Ακαδημαικός Τίτλος «Μηχανικός»  βαθμός ΑΕΙ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η Δημοκρατία της Βουλγαρίας έγινε μέλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), η οποία ελέγχει τη ναυτική εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο. Από τότε η NVNA είναι ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, η οποία αναγνωρίζεται από τους εφοπλιστές σε όλο τον κόσμο.

Παραδοσιακά, η Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα σχολή εμποροπλοιάρχων μηχανικών ΑΕΝ εκπαιδεύει και ξένους φοιτητές. Αυτό ξεκίνησε το 1953, όταν εισήχθησαν οι πρώτοι δόκιμοι από την Αλβανία και την πρώην Τσεχοσλοβακία. Μέχρι το 1993, δόκιμοι από 12 έθνη είχαν εκπαιδευθεί στην NVNA, τόσο για το Ναυτικό και για τον Εμπορικό στόλο. Σήμερα συνεχίζουν να προσφέρουν όλες τις ευκαιρίες για να εκπαιδευτούν ξένοι φοιτητές.

Το 1974 χτίστηκε μια νέα εστία, ένα συγκρότημα αθλητισμού, μια θερινή κατασκήνωση και άλλες εγκαταστάσεις στη NVNA. Τα περισσότερα από τα παλαιά κτίρια είχαν μετατραπεί σε εγκαταστάσεις κατάρτισης. Πολλοί νέοι εξομοιωτές και τα εργαστήρια της Ακαδημίας  Εμπορικού Ναυτικού τέθηκαν σε λειτουργία.
 Το Πλανητάριο χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο astronavigation και άνοιξε το 1986. Επί του παρόντος, το Πλανητάριο είναι το μεγαλύτερο στη Βαλκανική Χερσόνησο και προσφέρει άρτια εκπαίδευση σε δόκιμους αξιωματικούς σχετικά με την εκπαίδευση  πλεύσεις  χρησιμοποιώντας τα άστρα στον ουρανό.

Το 1992, μια Πολιτική Σχολή ιδρύθηκε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ΑΕΝ στή Βουλγαρία με στόχο να  εκπαιδεύει στο μέλλον τους αξιωματικούς της Εμπορικής Ναυτιλίας . Μετά την αποφοίτηση οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται ως αξιωματικοί σε Εμπορικά πλοία με Βουλγάρικες και ξένες σημαίες.

 Η κατάρτιση της NVNA είναι παλιά και καλά εδραιωμένηΟι σπουδές Εμπορικού Ναυτικού στη Βουλγαρία με πάνω από έναν αιώνα εμπειρία στη ναυτική εκπαίδευση έχει πλέον εδραιωθεί και θεωρείτε από τις κορυφαίες στο κόσμο διδάσκοντας ναυτικές δεξιότητες αλλά και το απαραίτητο ήθος. Αυστηρές διατάξεις επιλογής και ψυχολογικά κριτήρια  για την επιλογή  των δόκιμων χρησιμοποιούνται έως και σήμερα. Η πειθαρχία είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την τελική βαθμολογία που υπολογίζεται με τη βοήθεια του ειδικού συστήματος αξιολόγησης. Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται υπό ειδικές συνθήκες που είναι παραπλήσια με τις πραγματικές συνθήκες των πλοίων.Οι μελλοντικοί αξιωματικοί ναυτικοί εκπαιδεύονται να σέβονται όλους τους λαούς και τους πολιτισμούς, το οποίο είναι υψίστης σημασίας για τις συνήθεις διαβίωσης επί του πλοίου και την διαμονή στα λιμάνια του κόσμου.

Επιπλέον, οι μελλοντικοί αξιωματικοί εμπορικού  ναυτικού έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να διαχειρίζονται το πλήρωμα σύμφωνα με παλιές θαλάσσιες παραδόσεις και να είναι πιστοί στους πλοιοκτήτες.

 Η θεωρία και η πρακτική έχουν στενή σχέση.Από την αρχή, η πορεία της μελέτης χωρίστηκε σε 3 χρόνια θεωρητικών μαθημάτων και 3 χρόνια πρακτικής κατάρτισης.Για περισσότερο από έναν αιώνα η Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα, Σχολή Εμποροπλοιάρχων Μηχανικών ΑΕΝ, έχει το δικό της εκπαιδευτικό πλοίο,  και θερινή κατασκήνωση. Άλλωστε, κατά την εκπαιδευτική διαδικασία χρησιμοποιούνται Βουλγάρικα πλοία του  Εμπορικού ναυτικού, και με Εμπορικά Πλοία με ξένες σημαίες.Οι περισσότεροι από τους εξομοιωτές που απαιτούνται από τον ΙΜΟ, παρέχονται ως εκπαιδευτικές  εγκαταστάσεις στη σχολή εμποροπλοιάρχων στη ΒουλγαρίαΠολλά εργαστήρια και εξομοιωτές χρησιμοποιούνται ευρέως σε κάθε τμήμα.

Σχεδόν κάθε δόκιμος ξεκινά με την κωπηλασία, κολύμβηση και ιστιοπλοΐα, καθώς και τα συστήματα διεύθυνσης. Επίσης, έχει την επιλογή να διπλασιάσει το χρόνο κατά τη διάρκεια της πρακτικής στα πλοία του Ναυτικού και του εμπορικού στόλου. Στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποφοιτεί  ως τρίτος αξιωματικός.
Η αυστηρή τήρηση των διεθνών προτύπων είναι ο κανόνας για τη Ναυτική Ακαδημία σχολή εμποροπλοιάχων μηχανικών NV στη Βάρνα στη Βουλγαρiα.
Το πτυχίο  Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού  εγκρίθηκε από τον ΙΜΟ και η Ναυτικη Ακαδημία στη Βάρνα ΑΕΝ συμπεριλήφθηκε στη «Λευκή Λίστα» ως εκπαιδευτικό ίδρυμα με «εγκεκριμένη εκπαίδευση». Από τότε η Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα  στη Βουλγαρία υπήρξε ανώτατο εκπαιδευτικό πανεπιστήμιο για Ναυτιλιακές σπουδές στη Βουλγαρία που αναγνωρίζεται από τους πλοιοκτήτες και τις υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο χωρίς επιπλέον εξετάσεις.

Σήμερα η Ναυτική Ακαδημία ΑΕΝ σχολή Εμποροπλοιάρχων Μηχανικών της Βάρνα εκπαιδεύει με χαμηλό κόστος αξιωματικούς για το Βουλγάρικο Πολεμικό Ναυτικό και το Εμπορικό Ναυτικό, σύμφωνα με τα παγκόσμια αναγνωρισμένα πρότυπα. Βούλγαροι και Έλληνες Αξιωματικοί Εμπορικού Ναυτικού είναι καλά προετοιμασμένοι για το καθήκον τους στη θάλασσα και παίρνουν μέρος με επιτυχία σε πολλές ασκήσεις σε στενή συνεργασία με τα πλοία του ΝΑΤΟ. Αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού, απόφοιτοι της  Ναυτικής Ακαδημίας στη Βαρνα με σπουδές στή Βουλγαρία είναι Καπετάνιοι και Μηχανικοί Πλοίων  σε πολλές ξένες εταιρείες στις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Τουρκία, Φιλιππίνες, Αραβικές χώρες κ.λ.π.

 

 

 

 

 Σπουδες στη ναυτικη ακαδημια στη βαρνα, σπουδες Εμπορικου ναυτικου στη βουλγαρια, σπουδες εμποροπλοιαρχων στη βαρνα, σπουδεσ Εμπορικου ναυτικου στη βαρνα βουλγαρια.