ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΕΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΩΝ /ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΑΡΝΑ NAVAL ACADEMY NIKOLA VAPTSAROV

 

Ποιός μπορεί να υποβάλει αίτηση εγγραφής στη Ναυτική Ακαδημία Βάρνας;

Οι απόφοιτοι Γ Λυκείου που δικαιούνται πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  της Ελλάδας.

Οι απόφοιτοι Ναυτικών Λυκείων και κάτοχοι Ναυτικού φυλλαδίου.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και κάτοχοι Ναυτικού φυλλαδίου μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην ναυτική Ακαδημία Βάρνας.

Τι πιθανότητες έχω να γίνω δεκτός;

Ο ανταγωνισμός για μια θέση στη Ναυτική Ακαδημία Βάρνας είναι ισχυρός. Ως επισήμως αντιπρόσωπος έχουμε προτεραιότητα στην κατοχύρωση θέσης. Εντός 48 ωρών σας αποστέλλουμε δεσμευτική  βεβαίωση αποδοχής.

Τι έγγραφα χρειάζεται να προσκομίσω;

Τα απαιτούμενα έγγραφα αλλάζουν κάθε χρόνο και διαφοροποιούνται από υποψήφιο σε υποψήφιο η σωστή προετοιμασία και πληρότητα του φακέλου υποψηφιότητας σας είναι καθοριστική. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ  6909 570 660.

Τι δίδακτρα θα πληρώνω ανά εξάμηνο;

Τα  δίδακτρα για το ακαδημαικό έτος 2020-2021 είναι 2000 ευρώ και πληρώνεται 1000 ευρώ ανά Ακαδημαϊκό εξάμηνο.Τα δίδακτρα ανακοινώνονται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με το Διάταγμα οι φοιτητές ολοκληρώνουν

τις σπουδές τους με τα αρχικά δίδακτρα, δηλαδή οί νέοι φοιτητές με 2000 ευρώ το χρόνο μέχρι την αποφοίτηση τους.

Προσοχή στη παραπληροφόρηση.

Μήπως πρέπει να δώσω εξετάσεις για την επάρκεια Αγγλικής γλώσσας;

Απαιτείτε επάρκεια Αγγλικής γλώσσας επιπέδου B2.Οι σπουδές είναι αγγλόφωνες, όσοι δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Michigan ή Cambridge να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ 6909 570 660.

Αναγνωρίζεται το πτυχίο της Ναυτικής Ακαδημίας Βάρνας στην Ελλάδα;

https://www.aen-varna.gr/index.php/training/recognition

Ποιες υπηρεσίες προσφέρεται ως εκπρόσωπος της Ναυτικής Ακαδημίας Βάρνας;

https://www.aen-varna.gr/index.php/services/advantages

Πρέπει να έχω Ναυτικό φυλλάδιο για να εισαχθώ στην Ναυτική  Ακαδημία Βάρνας;

Το Ναυτικό φυλλάδιο δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή σας στην ναυτική Ακαδημία Βάρνας. Οι κάτοχοι Ναυτικού φυλλαδίου έχουν κάποια πλεονεκτήματα κατά την διάρκεια των σπουδών τους .Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 2310 83 36 66.

Πρέπει να περάσω ιατρικές εξετάσεις για να εισαχθώ στην Ναυτική Ακαδημία Βάρνας;

Απαιτείται βεβαίωση από Κρατικό νοσοκομείο ότι είστε κλινικά υγιείς και δεν πάσχετε από μολυσματική νόσο. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες εξετάσεις οφθαλμίατρου, παθολόγου, κλπ.

Μπορώ να διαμένω στην εστία της Ακαδημίας;

Η Βeststudies ως επίσημος αντιπρόσωπος όλους τους φοιτητές της τους έχει τακτοποίησει σε δωμάτια αξιωματικών της σχολής τα οποία είναι δίκλινα. Ήδη ανακαινίζεται ο 4 όροφος για τους νέους δόκιμους Αξιωματικούς του ακαδημαϊκού έτους 2015-16.Η ενδιαίτηση στην σχολή δεν είναι υποχρεωτική αναλαμβάνουμε την εύρεση κατοικίας δίπλα στη σχολή σε επιπλωμένα διαμερίσματα για όσους φοιτητές μας το επιθυμούν.

Για την ολοκλήρωση των σπουδών μου απαιτείται εκπαιδευτικό ταξίδι;

Για την ολοκλήρωση των σπουδών και την έκδοση άδειας Γ' Πλοιάρχου και Γ' Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να ολοκληρωθούν 2 εκπαιδευτικά εξάμηνα θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία άνω των 500 GT. Η Ναυτική Ακαδημία Βάρνας έχει αναθέσει αποκλειστικά στη Beststudies ως αποκλειστικό αντιπρόσωπο των γραφείο της Ακαδημίας στην Ελλάδα και υπεύθυνο για τους Έλληνες φοιτητές, την διαχείριση των εκπαιδευτικών ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων και των Ναυτιλιακών εταιρειών που συνεργάζονται με την Ακαδημία. Για αυτό και σας δίνουμε γραπτή διαβεβαίωση εκτέλεσης εκπαιδευτικού ταξιδιού κατα την έναρξη των σπουδών που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των σπουδών σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 6909 570 660 για περισσότερες πληροφορίες.

Αν εγγραφώ με κάποιο άλλο γραφείο, εκτός του γραφείου αντιπροσωπείας της Ναυτικής Ακαδημίας Βάρνας Beststudies στη Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζω το απαραίτητο εκπαιδευτικό ταξίδι μου;

Η Beststudies ως αποκλειστική αντιπροσωπεία της Ναυτικής Ακαδημίας Βάρνας στην Ελλάδα, διατηρεί και μόνιμη παρουσία εντός της Ακαδημίας (τηλέφωνο:0035 9877652521), πάντα με στόχο να βοηθήσει όλους τους Έλληνες φοιτητές και να διασφαλίσει την ομαλή τους φοίτηση. Λόγο της μεγάλης ζήτησης στα εκπαιδευτικά ταξίδια προτεραιότητα έχουν οι φοιτητές που απευθύνθηκαν εξ αρχής και εξασφάλισαν την εγγραφή τους με γραπτή εγγύηση εκπαιδευτικού ταξιδιού στη Beststudies.

Γιατί να επιλέξω το γραφείο της αποκλειστικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα;

Οι σπουδές Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, έχουν πολλές ιδιαιτερότητες όχι μόνο ως προς την εισαγωγή αλλά και καθ'όλη την διάρκειά τους λόγο των διεθνών συνθηκών που τις χαρακτηρίζουν (STCW95), Κ.Ε.Π, σωστικά, εκπαιδευτικό ταξίδι και Κρατικές εξετάσεις έναντι του Υ.ΕΝ. της Βουλγαρίας. Είμαστε oi πρώτοι που το 2014  προσεγγίσαμε, διαπραγματευτήκαμε και κλείσαμε συμφωνίες με τη διοίκηση της Aακαδημίας πρoς όφελος των Ελλήνων φοιτητών. To Σεπτέμβριο του 2014 εισάγαμε τους πρώτους 24 Έλληνες φοιτητές στην Ακαδημία στα τμήματα Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού τους οποίους υποδέχτηκε η διοίκηση της Ακαδημίας μαζί με τους γονείς τους με μια λαμπρή τελετή. Δεν είναι τυχαίο ότι και η  Ναυτική Ακαδημία Βάρνας μας εμπιστεύτηκε και μας ανέθεσε την αποκλειστική της εκπροσώπηση και σήμερα διατηρούμε τα πρώτα επίσημα γραφεία   αντιπροσωπείας  της Ακαδημίας στη Θεσσαλονίκη και γραφείο συνδέσμου στον Πειραιά. Εσείς ποίον θα εμπιστευτείτε;

Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου σε επίπεδο Master και PhD (Διδακτορικό);

Η Ναυτική Ακαδημία Βάρνας είναι Αανώτατο Εεκπαιδευτικό Ίίδρυμα βάση της συνθήκης της Bologna και αναγνωρισμένη παγκοσμίως.

Όλοι οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδό Master και PhD (Διδακτορικό) εντός της σχολής ή σε οποιαδήποτε ΑΕΙ παγκοσμίως.